Prezentare

Societatea de Științe Juridice și JURIDICE.ro vă invită la conferința

Probleme dificile de procedură civilă

Palatul Camerei de Comerț și Industrie a României, Amfiteatrul Al. I. Cuza

București, 21-22 februarie 2014

Acreditare INPPA: 15 puncte

Pentru profesioniștii dreptului, angrenați cu toții în modernizarea societății românești, Codul de procedură civilă este instrumentul esențial pentru rezolvarea conflictelor dintre justițiabilii care apelează cu încredere și interes la sistemul judiciar. Din această perspectivă, Codul de procedură civilă este probabil, după Constituție, cea mai importantă lege a României.

Vă propunem o abordare frontală a problemelor pe care Codul de procedură civilă le ridică. Prima ediție a conferinței Probleme dificile de procedură civilă a avut un succes răsunător. Cea de a II-a ediție a conferinței reunește specialiști prestigioși și profesioniști cu experiență. Vă invităm să-i urmăriți și să intrați în dialog.

Pe parcursul a două zile, dezbaterile vor evidenția probleme și vor dezvălui soluții, aducând o lumină proaspătă și încurajatoare pentru profesioniștii dreptului.


Conceptul evenimentului
Fiecare speaker va realiza abordări punctuale:
– prezintă o problema dificilă, arătând în ce constă dificultatea (ex.: textul poate fi interpretat în mod diferit, textul nu se corelează cu alt text, textul intră în contradicție cu un text dintr-o altă reglementare, textul naște jurisprudență divergentă, textul nu este suficient de clar, textul este criticabil…)
– propune o soluție de rezolvare a dificultății, și
– discută cu participanții pe marginea problemei și răspunde la întrebări.


Pentru a provoca speakerii să abordeze probleme pe care le considerați interesante, în legătură cu aspectele la care aceștia se vor referi în cadrul intervențiilor, vă rugăm să ne scrieți folosind pagina de contact.


Comitetul de organizare: dr. Andrei SĂVESCU, Marinela CIOROABĂ, dr. Cosmin VASILE, drd. Liviu-Alexandru VIOREL, drd. Georgeana VIOREL, dr. Oana ISPAS, drd. Laurențiu PETRE

poster Procedura civila XX_final