Prezentare

Societatea de Științe Juridice, JURIDICE.ro și Universitatea Româno-Americană vă invită la conferința extraordinară

Conferința Extraordinară a Noilor Coduri Penale

Universitatea Româno-Americană, Aula Magna

București, 14-15 martie 2014

Acreditare INPPA: participare în sală: 15 puncte; online: 5 puncte

Pentru înscrieri accesați această pagină

Conferința se bucură de participarea înalților reprezentanți ai autorităților de implementare și aplicare a Noilor Coduri Penale.

Noile coduri penale sunt o etapă nouă în dezvoltarea societății românești… Instanțele judecătorești, parchetele și organele de poliție se confruntă cu noi provocări, iar avocații sunt primii chemați să le genereze și să propună soluții. Conferința JURIDICE.ro reunește profesori și practicieni renumiți, specialiști prestigioși și profesioniști cu experiență. Speakerii vor evidenția elementele de noutate și, mai ales, problemele dificile pe care profesioniștii dreptului vor fi chemați să le rezolve. Vă invităm să-i urmăriți și să intrați în dialog.

Pe parcursul a două zile, dezbaterile vor evidenția probleme și vor dezvălui soluții, aducând o lumină proaspătă și încurajatoare pentru profesioniștii dreptului.


Conceptul evenimentului
Fiecare speaker va realiza abordări punctuale:
- prezintă o problema dificilă, arătând în ce constă dificultatea (ex.: textul poate fi interpretat în mod diferit, textul nu se corelează cu alt text, textul intră în contradicție cu un text dintr-o altă reglementare, textul naște jurisprudență divergentă, textul nu este suficient de clar, textul este criticabil…)
- propune o soluție de rezolvare a dificultății, și
- discută cu participanții pe marginea problemei și răspunde la întrebări.


Pentru a provoca speakerii să abordeze probleme pe care le considerați interesante, în legătură cu aspectele la care aceștia se vor referi în cadrul intervențiilor, vă rugăm să ne scrieți folosind pagina de contact.

Comitetul de organizare: prof. univ. dr. Mihai HOTCA, av. Adrian PICHLER, lector univ. dr. Petruț CIOBANU, lector univ. dr. Mihai OLARIU, lector univ. dr. Cristian Giuseppe ZAHARIE, dr. Andrei SĂVESCU, drd. Laurențiu PETRE

Pentru înscrieri accesați această pagină