Despre eveniment

Societatea de Științe Juridice şi JURIDICE.ro vă invită la conferința

Probleme dificile de drept civil. Impact în afaceri

Centrul de conferinţe Auditorium Pallady, Aula Magna

București, 2-3 octombrie 2014

Acreditare INPPA: în sală15 puncte; online5 puncte

Codul civil este centrul de greutate al dreptului românesc. Odată cu intrarea lui în vigoare, la data de 1 octombrie 2011, România a intrat într-o nouă etapă de modernizare juridică.

Cea de a III-a ediție a conferinței Probleme dificile de drept civil reunește profesori prestigioși și profesioniști cu experiență, care pun în lumină dificultățile juridice și provocările noului Cod civil, din perspectiva impactului lor asupra mediului de afaceri.

Pe parcursul a două zile, prezentările și dezbaterile vor evidenția probleme și vor dezvălui soluții, aducând o lumină proaspătă și încurajatoare pentru profesioniștii dreptului.


Conceptul evenimentului
Fiecare speaker va realiza abordări punctuale:
– prezintă o problemă dificilă, cu impact asupra mediului de afaceri, arătând în ce constă dificultatea (ex.: textul poate fi interpretat în mod diferit, textul nu se corelează cu alt text, textul intră în contradicție cu un text dintr-o altă reglementare, textul naște jurisprudență divergentă, textul nu este suficient de clar, textul este criticabil…)
– propune o soluție de rezolvare a dificultății, și
– discută cu participanții pe marginea problemei și răspunde la întrebări.

:: Ediția 2013 (18-19 otombrie 2013)
:: Ediția 2012 (28-29 septembrie 2012)


Pentru a provoca speakerii să abordeze probleme pe care le considerați interesante, în legătură cu aspectele la care aceștia se vor referi în cadrul intervențiilor, vă rugăm să ne scrieți folosind pagina de contact.


Număr de locuri în sală: 700. Pentru înscrieri click aici.

Evenimentul va fi transmis LIVE online pe JURIDICE.ro. Pentru acces LIVE click aici.


Comitetul de organizare: dr. Adriana ALMĂŞAN, dr. Flavius BAIAS, dr. Lucian BERCEA, dr. Claudiu BUGLEA, dr. Oana ISPAS, dr. Florin MOȚIU, dr. Bazil OGLINDĂ, dr. Radu RIZOIU, dr. Andrei SĂVESCU, dr. Andreea SEUCAN, dr. Claudiu SEUCAN, dr. Mihai ȘANDRU


TEDxBucharest-FotografulTAU-028-7555[1]